Lähetystyö alkaa sydämestä

Purjevene
Purjevene
press to zoom
P1080147
P1080147
press to zoom

Lähetystyö on kristinuskon ydinsanoman, evankeliumin, välittämistä etenkin siellä, missä sitä ei vielä tunneta – omasta lähiympäristöstä maailman ääriin asti. Jeesus jätti tämän tehtävän opetuslapsilleen ja kaikille tuleville seuraajilleen.

 

Kreikan kielen sana evankeliumi tarkoittaa suomeksi ilosanomaa tai hyvää sanomaa. Se on siis viesti anteeksiannosta, toivosta, rauhasta, uudesta elämästä ja sovinnosta Jumalan kanssa.

 

Kristillisen todistuksen tulisi näkyä ja vaikuttaa monin eri tavoin. Sekä sanoina että tekoina.

 

Lähetystyö alkaa sydämestä: rakkaudesta, kiinnostuksesta ja kunnioituksesta toisia ihmisiä, ihmisryhmiä ja kokonaisia kansakuntia kohtaan.

Lähetystyö ei todellakaan ole pelkkää saarnaamista vaan yhtä lailla lähimmäisten palvelemista – Jumalan rakkauden motivoimaa hyvän tekemistä.

Seurakuntamme tukee lähetystyötä Israelin ja Euroopan juutalaisten parissa sekä Itä-Euroopan köyhissä ja syrjityissä romaniyhteisöissä. Unelmamme on lähettää työhön seurakunnan oma lähetystyöntekijä tai lähettiperhe.

 

Seurakuntamme on lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan sekä medialähetysjärjestö Avainmedian jäsen. Osallistumme vuosittain Eväät elämään -kampanjaan, jolla kerätään varoja johonkin Fidan kehitysyhteistyökohteeseen.

Lähetystyöstä käytetään usein kielteistä sanaa ”käännyttäminen”. Sana on harhaanjohtava ja asenteellinen. Usko ei koskaan synny käännyttämällä eikä pakottamalla.

 

Valitettavasti kirkkohistoriasta löytyy surullisia esimerkkejä uskonnon, itsekkäiden valtapyrkimysten ja jopa väkivallan yhdistämisestä. Nämä ovat vastoin Jeesuksen opetuksia ja häpeätahroja kristillisessä historiassa. 

Sitä emme kuitenkaan halua pyydellä anteeksi tai hävetä, että puhumme uskostamme ja sen tuomasta elämänmuutoksesta avoimesti ja selkärankaisesti.

>>>>> Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. (Matt. 28:19–20) <<<<<