Päivitetyt koronaohjeet 12/2021

Espoonlahden helluntaiseurakunta noudattaa
viranomaisten koronamääräyksiä. Päivitetyt
ohjeet ovat nähtävissä seurakunnan verkkosivuilla
ja ilmoitustaululla. Tilaisuuksissa vahtimestarit
ohjeistavat kävijöitä ja valvovat sääntöjen
noudattamista. 

Etelä-Suomen avin määräyksestä yleisötilaisuudet on kielletty Uudellamaalla 28.12.2021–31.1.2022. Toistaiseksi kaikki seurakuntamme tilaisuudet ovat netissä. 

1. Ajalla 4.–31.12.2021 seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua enintään 20 henkilöä kerralla. Jaamme rukoushuoneen kahteen eri saliin, joissa on oma sisäänkäynti (Merenkäynti 3 A1 ja A2) ja joihin voidaan ottaa max 20+20 henkilöä. Salit pidetään koko tilaisuuden ajan erillisinä eikä niiden välillä voi kulkea.

2. Ethän osallistu seurakunnan tilaisuuksiin, jos sinulla on flunssan oireita.

3. Emme kättele seurakunnassa. Tervehdimme toisiamme, mutta hoidamme sen sanallisesti. Näin ehkäisemme monien taudinaiheuttajien leviämistä.

 

4. Tullessasi seurakunnan tiloihin pese kädet saippualla, käsidesillä tai molemmilla.

 

5. Seurakunnassa käytetään maskia, ellei sen käytölle ole terveydellisiä esteitä. Maskeja on jaossa seurakunnan aulassa. (Puhujien ja esiintyjien ei tarvitse käyttää maskia puhuessa/esiintyessä.) 

6. Sali täytetään väljästi. Se onnistuu jättämällä joka toinen penkkirivi ja viereinen istuin tyhjäksi.

7. Jos sinua aivastuttaa tai yskittää, suojaa suu ja nenä nenäliinalla ja heitä se käytön jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Jos yskiminen tai aivastelu äityy ”kohtaukseksi”, siirrythän vähän kauemmas käytävä- tai eteistilaan. Pese kädet niistettyäsi nenä.

 

8. Yhteislaulu minimoidaan. Harkinnan mukaan se voidaan jättää kokonaan pois ja korvata soololaululla tai pelkällä musiikilla. 

9. Rukouspalvelu tilaisuuksien lopussa hoidetaan siten, että ei synny tungosta. Rukoukseen osallistuu yksi henkilö kerrallaan. 

 

10. Pyydämme kaikkia kävijöitä välttämään tungosta ovella ja naulakoilla saapuessa ja lähtiessä. Odotathan siis vuoroasi rauhassa ja pienen välimatkan päässä.

 

11. Ehtoollisvälineitä valmistelevat ja niitä jakavat henkilöt käyttävät maskia ja kertakäyttöhanskoja. Ehtoollinen on jaossa tilaisuuden lopussa salin etuosasta siten, että jokainen hakee viinipikarin ja ehtoollisleivän palan itse. Liikuntarajoitteisille ehtoollinen viedään istumapaikalle. 

Espoonlahden helluntaiseurakunnan vanhimmisto (päivitetty 10.12.2021) 

nathan-dumlao-x7Lyx8Yyvug-unsplash_WEB.j

KUVA: NATHAN DUMLAO | UNSPLASH