Toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Koronaepidemian vuoksi noudatamme Espoonlahden helluntaiseurakunnassa tähän kirjattuja toimintatapoja ja sääntöjä. Vahtimestarit ohjeistavat kävijöitä ja valvovat sääntöjen noudattamista. Seurakunnan johto seuraa viranomaisten määräyksiä ja tarvittaessa päivittää näitä ohjeita.

 

1. Seurakunnan tilaisuuksiin ei saa osallistua, jos tuntee flunssan tai hengitystietulehduksen oireita. Jos on juuri sairastanut ja vaikka olisi oireeton, täytyy noudattaa kahden viikon karanteenisääntöä ennen kuin osallistuu tilaisuuksiin.

 

2. Seurakunnan tilaisuuksissa on toistaiseksi voimassa ehdoton kättely- ja halaamiskielto.

 

3. Seurakuntaan tullessa täytyy pestä kädet saippualla ja käsidesillä. WC-tiloissa on tätä varten nestesaippuaa, käsipyyhkeitä ja käsidesiä + THL:n ohjeet oikeaoppisesta käsienpesusta.

 

4. WC-tiloissa (= koko tilassa, jossa on kaksi eri vessaa) saa olla vain yksi henkilö kerrallaan. Jos käytät vessaa, sulje ensin kansi ja huuhdo vasta sitten.

 

5. Hengitysmaskia ei ole välttämätöntä käyttää, mutta halutessaan sellaista saa käyttää. Jokainen hankkii oman maskinsa, niitä ei jaeta seurakunnassa. 

 

6. Jos sinua aivastuttaa tai yskittää, suojaa suu ja nenä kertakäyttönenäliinalla ja heitä se käytön jälkeen roskiin. Pese kädet nenä niistettyäsi. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

 

7. Seurakunnan istumapaikat jaetaan toistaiseksi siten, että väliin jätetään tyhjiä penkkejä. Myös salin etuosassa olevia sinisiä penkkejä voi käyttää. Lisäksi tilaisuutta on mahdollista seurata keittiö-/kahviotilasta, jossa on kaiutin. 

 

8. Kolehdin keräys hoidetaan toistaiseksi siten, että seurakunnan jäsenet käyvät pudottamassa lahjansa kolehtihaaviin, jotta haavia ei tarvitse kuljettaa kädestä käteen. Jos antaa lahjan maksupäätteellä, sen jälkeen kädet desinfioidaan käsidesillä.

 

9. Yhteiset laulukirjat ja esirukouslaput ja kynät niiden kirjoittamiseen eivät toistaiseksi ole käytössä. 

 

10. Rukouspalvelu hoidetaan toistaiseksi siten, että kahden henkilön välillä on riittävä, noin 1–2 metrin etäisyys. Rukoustilana voi käyttää seurakunnan käytössä olevia huoneita siten, että tilassa on yksi rukoiltava henkilö kerrallaan.

 

11. Ehtoollisvälineitä valmistelevat ja niitä jakavat henkilöt käyttävät hengitysmaskia ja kertakäyttöhanskoja. Ehtoollinen jaetaan tilaisuuden lopussa salin etuosasta siten, että jokainen hakee oman viinipikarinsa ja leivänpalansa. Ehtoollisvälineitä ei laiteta kiertoon kädestä käteen.

 

12. Tutkimusten mukaan taudinaiheuttajat leviävät erityisen helposti käsien ja kättelyn kautta. Koronan lisäksi näin leviävät mm. kausi-influenssa, tavanomaiset flunssat/nuhakuumeet ja vatsataudit. Haluamme edistää seurakunnassa terveitä elintapoja. Suosittelemme, että vaikka koronaepidemia laantuu, opettelemme kättelyn sijasta muita tapoja tervehtiä toisiamme. Tämä vaatii totuttelua. Muistathan, että kättelemättä jättäminen ei tarkoita välinpitämättömyyttä tai huomiotta jättämistä.

 

Espoonlahden helluntaiseurakunnan vanhimmisto/hallitus

KUVA: NATHAN DUMLAO | UNSPLASH

KUVAT: ALECSANDER ALVES | UNSPLASH

© 2020 Espoonlahden helluntaiseurakunta | Merivirta 3B, 3. kerros (Kivenlahden ostari) | 02320 Espoo 

  • Facebook - White Circle